Strona główna » Łosoś z parmezanem

Łosoś z parmezanem

by HAART
łosoś z parmezanem, szybka kolacja, prosta kuchnia, gotowanie, danie wegetariańskie, zdrowe jedzenie, przepis na - haart.pl blog diy zrób to sam

Jak w 5 minut przygotować wyjątkową kolację? Przygotuj sałatę, musi być też łosoś, parmezan… no i przeczytaj ten wpis. Przepis jest banalnie prosty i każdy sobie z nim poradzi. Nie trzeba specjalnych umiejętności, aby połączyć składniki, w wyniku czego powstanie pyszne danie – łosoś z parmezanem 🙂

Łosoś z parmezanem

łosoś z parmezanem, szybka sałatka dla wegetarian

Składniki (dla 2 osób)

  • 125 g łososia wędzonego (ok. 13 zł);
  • 30 g parmezanu (ok. 3 zł);
  • 100 g sałaty (ok. 3 zł);
  • garść pestek dyni (ok. 1 zł);
  • oliwa;
  • sól, pieprz;

Danie dla dwóch osób w cenie ok. 20 zł gotowe w 5 minut!

składniki sałatki z warzywami, nasionami i rybą

Łosoś z parmezanem – przepis krok po kroku

Podstawą przepisu jest dobry łosoś i świeża sałata. Używam gotowych mieszanek sałat, ale możesz kupić swoje ulubione i wymieszać w dowolnych proporcjach. Przygotowanie zajmie maksymalnie 5 minut. To świetne rozwiązanie na letnie przyjęcia lub romantyczną kolację.

Rozłóż sałatę na dwóch talerzach. Łososia podziel na kawałki (2 – 3 cm) i ułóż na na sałacie. Parmezan zetrzyj na tarce o dużych oczkach lub wykorzystaj obieraczkę do ziemniaków. Dzięki niej powstaną ładne, szerokie paski sera. Posyp sałatkę parmezanem i pestkami dyni. Posól i popieprz oraz skrop całość oliwą z oliwek. Podaj z chrupiącą bagietką. Smacznego 🙂

łosoś z parmezanem, szybka sałatka wegetariańska z warzywami i bagietką

Na przyjęcia polecam POMIDORY w cieście francuskim. Szybkie i łatwe przystawki, które pięknie wyglądają na letnich imprezach. Na deser proponuję BANANY W CZEKOLADZIE. Umieszczone na patykach, z satynową wstążeczką, zachwycą wszystkich gości.

Smacznego dnia 🙂 Hania

0 0 głosów
Oceń wpis:

Podobne

Subscribe
Powiadom o
guest

4 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Sylwia
Sylwia
8 lat

Jak śródziemnomorsko to wygląda! Uwielbiam łososia, ale jeszcze nie jadłam go z pestkami dyni

Plachaart
8 lat

Mmm…wygląda pysznie!

lilit8
lilit8
8 lat

W Szwecji często jada się łososia ze smacznym zimnym sosem (Hovmästarsås). Za wędzonym łososiem nie przepadam, ale ten surowy, odpoczywający 24 godziny przed spożyciem w lodówce, pod kołderką z cukru i koperku, to po prostu NIEBO W GĘBIE 🙂

4
0
Ciekawy wpis? Dodaj swój komentarz.x