Sałatka, która sprawdza się na przyjęciach. W kilkanaście minut (wliczając 10 minut na gotowanie ryżu), przygotujecie sporą miskę smacznej sałatki. Lubię paluszki krabowe… choć nie mają wiele wspólnego z krabami. Czasem jednak człowiek musi zjeść coś spoza listy „zdrowych i ładnych”.
Paluszki krabowe w sałatce z kukurydzą
Składniki
- Paluszki krabowe – opakowanie (surimi) 250 g;
- Puszka kukurydzy;
- Dwie torebki białego ryżu;
- Sól, pieprz;
- Majonez i jogurt;
- Por;
Przygotowujemy sałatkę – krok po kroku
Sałatka jest prosta i zawsze wychodzi. Można swobodnie zmieniać proporcje składników. Jest lekka i można ją przygotować kilka godzin przed podaniem.
- Paluszki pociąć w plasterki.
- Wymieszać z kukurydzą i ugotowanym ryżem.
- Dodać cienko pociętego pora.
- Majonez (2 łyżki) wymieszać z jogurtem naturalnym i powstały sos wymieszać z warzywami.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Poszukujących inspiracji kulinarnych zapraszam na mój profil Pinterest i do działu KUCHNIA, gdzie pokazuję pomysły na smaczne i proste potrawy.
Smacznego!
Hania